Far ända in i baljan!

En baljväxt per dag lyder rådet och till baljväxterna räknas alla ärtor, bönor och även linser.  Linser, curry, äpple

En illgrön variant på guacamole till tacos blir det om du byter ut avokado mot ärtor,  gör hummus på en burk blandade bönor och låt en rödbeta åka med i mixern för härlig färg eller som på bilden ovan: blanda linser med curry, sweet chili och röda äpplen som tillbehör.  I bakgrunden skymtar nykokta Haricots Verts och vaxbönor med en härlig rödlöks-vinägrett. 

2 reaktioner till “Far ända in i baljan!

  1. Så bra tips! Jag älskar gröna linser men det är alltid kul att testa nya enkla recept med dem.

    Jag och en kompis håller på att starta ett företag där vi ska sälja råvaror från lokala producenter. Vi gillar det du skriver och vill inspirera folk till att laga mer mat och baka hemma. Skulle vi kunna få länka till dig från vår sida?

    Gilla

    1. Hej!

      Vad kul att se är ni kommit igång med ert företag. Ni har en spännande och fantastisk resa framför er, även om det inte alltid känns magiskt.
      Att starta eget är det bästa jag gjort och nu är det 7 år sedan jag öppnade min alldeles första egna restaurang i den gamla handelsboden i Taxinge.
      Sedan 2013 har vi Elsas Skafferi vid torget i pittoreska Mariefred och förra året startade vi upp Elsas Kantin i Strängnäs. Sedan dess har vi adderat
      en ”bakficka” och nattklubb, Zatine, i anslutning till Kantinen. Man gillar att hålla sig sysselsatt ;), men tyvärr har Elsas Gröna blivit lidande så det är först nu jag ser din kommentar.

      Ni får väldigt gärna länka till Elsas Gröna från er hemsida! Vilken ära.
      Jag vill också gärna tipsa om min andra blogg, Elsas Skafferi, som uppdateras i princip dagligen och också har stort fokus på grönt men även avhandlar annan mat.
      Självklart skriver jag inlägg om er verksamhet och vision.

      Gilla

Lämna en kommentar